Toonzaal bezoeken? Maak online een afspraak

augustus 16, 2018

5 tips voor een kindvriendelijke trap

Als je kinderen in huis hebt, wil je ze natuurlijk laten opgroeien in een veilige omgeving. Je trap is daarbij een cruciaal element dat het hele gezin doorheen de dag gebruikt. Maar hoe kies je nu precies een kindvriendelijke trap? We geven je 5 belangrijke tips mee.

1. Ga voor gesloten treden

Kies voor een gesloten trap, bij voorkeur met grote tredevlakken. Brede treden zorgen ervoor dat je niet snel een trede mist en dus van de trap kan schuiven. Zo is onze Z-trap een speels en modern voorbeeld, waarbij de treden gesloten zijn. Op de brede vlakken staat je voet steviger en vermijd je ongelukken.

2. Plaats een stevige trapleuning

Een goede houvast is noodzakelijk om valpartijen te voorkomen. Zorg daarom voor een goede trapleuning, zodat kinderen zich kunnen vasthouden om hun evenwicht te bewaren.

3. Verlicht je trap

LED trapverlichting zorgt voor een betere zichtbaarheid ‘s nachts, zeker als je kinderen ook graag op ontdekkingsreis gaan. Naast een sfeervol accent in huis bevordert trapverlichting de veiligheid van nachtelijke uitstapjes.

4. Plaats een traphekje

Scherm de trap boven- en onderaan af met een hekje, want een trap is net zo leuk om te beklimmen als om af te dalen. Het ideale traphekje is minimaal 75 cm hoog en heeft weinig ruimte tussen de spijlen.

5. Spelen niet toegelaten

Spelen op de trap is geen goed idee. Voorkom valpartijen door nooit speelgoed of spullen te laten slingeren op de trap. Je kinderen zullen er naar grijpen of kunnen erover struikelen.

Een veilige trap is een belangrijk onderdeel in een kindvriendelijk huis. Traplopen leer je met kleine stukjes. Laat je kind eerst al zittend de trap afdalen, nadien al stappend met één handje aan de leuning. Eén belangrijke regel: leer een kind dat hij of zij niet zomaar alleen de trap op en af mag lopen.

Heeft je trap nood aan een kindveilige update? Meer informatie over de veiligheid van je trap of de mogelijkheden vind je bij onze trapmodellen.

Wenst u een gratis offerte?

U kan eenvoudig een gratis offerte online aanvragen.

Gratis offerte aanvragen