Toonzaal bezoeken? Maak online een afspraak

april 9, 2019

Kan ik een zwevende trap plaatsen?

Een trap moet niet alleen functioneel zijn, maar kan tegelijk een modern kunstwerk in je woning zijn. Het bewijs? Zwevende trappen, dé manier om van je trap een eyecatcher te maken.

Een zwevende illusie

Maak van een eenvoudige, strakke ruimte iets bijzonder. Je hal of woonkamer opfleuren? Laat een zwevende trap de blikvanger zijn van je modern interieur. Spreek gerust van een architecturaal hoogstandje dat meteen het gespreksonderwerp zal zijn bij ieder bezoek. Geen gekke goochelkunsten nodig, je trap zorgt voor de illusie!

 

In alle geuren en kleuren

Wist je dat onze zwevende trappen in verschillende materialen en kleuren mogelijk zijn, zoals eik, noten, bamboe en betonlook en corian? Zo laat je je trap passen in de accenten van je interieur. Om deze materialen te zien en voelen, kan je natuurlijk altijd langskomen in één van onze Trap-o-theken. Ook de dikte van je treden kan je zelf kiezen: 70 of 90 mm.

Een open trap, is dat veilig?

Zwevende trappen doen een ruimte groter aanvoelen dan traditionele trappen. Deze moderne trappen bevatten geen stootborden waardoor je doorheen de trap kan kijken. De naam zegt het zelf, je open treden lijken te ‘zweven’ naast de muur. Natuurlijk zijn er heel wat voor- en nadelen van een open trap.

Naast het feit dat je er een open ruimte mee creëert, neemt een zwevende trap zonder leuning natuurlijk ook een stuk veiligheid weg. WIl je de open ruimte naast je trap toch afdekken, kies dan voor een zwevende leuning of een zwevende trap tussen 2 muren.

Kan ik een zwevende trap plaatsen?

Een zwevende trap kan geplaatst worden in een betonmuur én in andere type muren. Zelfs bij houtskeletbouw! Uiteraard moet je muur sterk genoeg zijn om de traptreden te houden. Je kan namelijk nog kiezen om je open trap te laten zweven tegen 1 muur of tegen 2 muren.

Zwevend tegen 1 muur
De zwevende treden worden gedragen door onzichtbare metalen beugels. De metalen beugels worden geschroefd of chemisch verankerd tegen de bestaande betonmuur. Houd rekening met een minimumdikte van 14 cm, maar we adviseren echter 19 cm dikte.

Zwevend tegen 2 muren
Een veilige optie zonder open zijde is een zwevende trap tegen 2 muren. Je treden zijn minder dik (30 of 40 mm) en zijn te plaatsen op stalen trappen. Door de lichtere draagkracht worden de treden, gedragen door onzichtbare metalen beugels, verankerd tegen de bestaande muur.

Prijs van een zwevende trap

De geschatte prijs van een zwevende trap met 16 treden ligt tussen €4.060 en €6.300. Om een precies prijsvoorstel te krijgen, kan je heel eenvoudig, snel en vrijblijvende een offerte bekomen voor jouw trap via onze online offerteaanvraag.

Wenst u een gratis offerte?

U kan eenvoudig een gratis offerte online aanvragen.

Gratis offerte aanvragen