Toonzaal bezoeken? Maak online een afspraak

oktober 12, 2018

Open trap of gesloten trap? De voor- en nadelen

Ga je bouwen? Dan heb je veel om over na te denken, en je trap is daar een onderdeel van. Je moet het materiaal, de kleur, de afwerking en veel meer kiezen. Vooraleer je deze zaken kan bepalen, kies je best of je voor een open trap of een gesloten trap gaat. Om het je gemakkelijk te maken, sommen wij de voor- en nadelen voor je op.

  

Open trap

Een open trap is een trap zonder stootborden. Hierdoor kan je doorheen de trap kijken.

Dat maakt dat een open trap de kamer minder ‘onderbreekt’ en er zo verschillende ruimtes in elkaar kunnen doorlopen. Je bewaart met andere woorden het ruimtegevoel in huis.

   

Voordelen

Nadelen

Gesloten trap

Een gesloten trap is een trap met stootborden tussen de treden. Hierdoor is de trap dicht en kan je er niet doorheen kijken. Dat maakt dat je de kamer meer zal opdelen. De afscheiding van een gesloten trap laat je ook toe de opening onder de trap in te richten als een gastentoilet, vestiaire, schoenenkast of een andere praktische ruimte.

   

Voordelen

Nadelen

Heb je nog meer inspiratie nodig? Kijk dan eens rond bij onze open trappen: Zwevende trap tussen 2 muren en Zwevende trap of onze gesloten trappen: Klassieke trap, Z-trap, Zwevende Z-trap en Trap met rechte treden.

Je kan ook heel eenvoudig, snel en vrijblijvende een offerte aanvragen voor jouw trap via onze online offerte tool.

Gratis offerte aanvragen

Wenst u een gratis offerte?

U kan eenvoudig een gratis offerte online aanvragen.

Gratis offerte aanvragen